Herfstversje

Gisteren om een uur of negen, 

kwam Frederik Spin een kevertje tegen.

Van de regen helemaal koud en nat,

zat het kevertje weggedoken in een gat.

Ach Frederik wat moet ik nu beginnen,

de regen komt hier ook al naar binnen.

Frederik dacht na en zei: "wacht eens even,

ik ga voor jouw huisje een dakje weven".

Kringactiviteit n.a.v. het versje:

Kleurplaat Frederik Spin/herfst

Klik op de link om de  kleurplaat te downloaden en uit te printen.

 

 

Frederik Spin cupcake

Met pootjes van dropveters!

 

Frederik_cupcake.JPG

Buiten spinnenwebben kijken

Dat kan natuurlijk het best wanneer het mistig is geweest. De webben zijn dan veel beter te zien. Ook leuk om een vergrootglas mee te nemen.

 

spinnenwebben.jpg


Lesidee n.a.v. het buiten spinnenwebben kijken:

Web van lijm en zand.

Laat van lijm (plaksel) een spinnenweb op een groot zwart papier maken. Bestrooi vervolgens het werk met zand. Het resultaat is erg leuk. Snelheid is bij deze opdracht wel belangrijk. De lijm moet niet te snel drogen. Natuurlijk is het erg lastig om met lijm een spinnenweb te maken! Eenvoudiger is het om eerst met een wit potlood een spinnenweb op het zwarte papier te tekenen.

 

Het spettert regendruppels.

Neem een oude tandenborstel, een spatraam, ecoline en een groot stuk papier. Maak het papier eerst een beetje nat voor een leuker effect. Doop de tandenborstel in de ecoline en wrijf ermee over het spatraam heen. De spetters op het natte papier geven het effect van regen.

Speellokaal suggesties


Ballenregen

Ballenregen in het speellokaal. Alle kinderen staan met een kleine bal verspreid in het speellokaal. Op een teken gooien ze allemaal tegelijk de bal omhoog en probeer dan maar zo snel mogelijk een bal terug te pakken!

Spring over de plassen!

Leg verspreid in het speellokaal hoepels op de grond. De hoepels stellen grote plassen tijdens een regenbui voor. De kinderen gaan kris kras door het lokaal maar mogen geen “natte” voeten krijgen. Ze springen over de “plassen” heen, maar misschien soms ook wel er midden in.

Vang de wind!

Naar buiten en de wind vangen. Voor deze activiteit moet het wel een beetje waaien. Neem een plastic zak. Bind aan ieder handvat een touwtje. Houd de touwtjes goed vast (als een vlieger) en probeer de wind te vangen.

Spin liedje

Onderstaande link werd ons toegestuurd door Marij.
Leuke suggestie voor het thema spinnen/herfst.