Frederik Spin Nieuws

Wij vinden het erg leuk jullie op de hoogte te houden van alle nieuwtjes over Frederik Spin. Heb je zelf iets leuks te vertellen over Frederik, mail het ons. Misschien heb je een mooie tekening of knutselwerkje gemaakt, maak er een foto van en stuur het ons toe. Wij zetten het op onze site.

Ons mailadres is post@frederikspin.nl

 

 
  • mandy_foto.jpg

Boekbespreking door Mandy

 

Mandy heeft op school een boekbespreking gehouden over Frederik Spin! Op de prachtige tekening van Mandy kun je zien dat Frederik ineens een vriendinnetje heeft. Haar naam is: Fenna. 

Toneelvoorstelling Frederik Spin

Gespeeld door de kinderen van toneelgroep Kwebbel!

 

Van een prentenboek een toneelstuk maken, dat lijkt mij heel moeilijk. Maar het is gelukt hoor. Juf Arinke heeft er samen met kinderen van toneelgroep Kwebbel een prachtige voorstelling van gemaakt. De kinderen waren gehuld in geweldige kostuums en het decor was super! Kinderen, ouders en natuurlijk ikzelf hebben genoten.

Frederik in een kamishibai

Bericht gevonden op de site van de Vrije basisschool Moen België?
Vorige week kregen we post: een uitnodiging om in ons nieuw voorleeslokaal naar een verhaal te gaan luisteren.  We waren allemaal heel erg benieuwd wat het zou worden.  Toen we in het nieuwe klasje kwamen werden we verwelkomd met rustgevende muziek, kaarsjes, kussens om op te zitten, ... echt heel sfeervol!  Mevrouw directeur vertelde het verhaal 'Frederik spin'.  Ze vertelde het niet zomaar maar met een kamishibai 'dat is een soort' poppenkast waar je prenten in kan stoppen.  We was heel leuk om 13 gezichtjes met open mond te zien luisteren ...

 

Wat is een Kamishibai?

De Kamishibai is een klein, draagbaar – van origine Japans – verteltheater. In het theatertje komen prentenboeken met grote vertelplaten tot leven. Het voorlezen van een prentenboek krijgt een geheel nieuwe dimensie. Plezier in het kijken en luisteren naar een prentenboek en het stimuleren van de taalontwikkeling bij peuters vormen het uitgangspunt. Voorlezen met de hulp van Kamishibai stimuleert de interactie. Dit leidt tot een beter begrip van het verhaal en heeft een positief effect op de taalontwikkeling van kinderen.

"Spinnetje" Frederik

In de Groninger Weekkrant!

Als een Spin in ‘t taalweb

op basisschool ‘t Span Drunen!

 

Op basisschool `t Span zijn groep 1-2 van de basisschool, Mikz en de peuterspeelzaal in één gebouw gehuisvest en streeft men ernaar met behulp van Voor en Vroegschoolse Educatie zoveel mogelijk rendement te halen uit hun samenwerking.

 

Zo zijn de kinderen van Mikz en PSZ op bezoek geweest in de kleutergroepen van de basisschool en hebben daar geluisterd naar het prentenboek van Frederik Spin dat interactief werd voorgelezen. Door veel verschillende ervaringen op te doen d.m.v. boeken, gedichten, taalspel en andere verwerkingen zal de woordenschat van de kinderen verbeteren. 

 

Voor de ontwikkeling van jonge kinderen is het een goede zaak als thuis, op school en bij de kinderopvang dezelfde soort activiteiten worden ondernomen. Herhaling is voor de woordenschat het sleutelwoord. In de nabije toekomst zullen er nog meer gezamenlijke activiteiten ondernomen worden.

Bron: Basisschool 't Span Drunen