Frederik Spin voor juffen en meesters

 

In dit prentenboek over Frederik Spin komen thema’s als vriendschap, zorgen voor elkaar, elkaar helpen maar ook bang zijn aan de orde. Emoties die voorkomen binnen de groep waarin je werkt. Dit prentenboek kan een goed hulpmiddel zijn om deze thema’s te bespreken.

 

In dit prentenboek speelt Frederik de hoofdrol. Echter de grote held is: zebra. Nadat Frederik eerst uitgelachen wordt omdat hij de straat niet over durft te steken, werpt zebra zich op als grote held. Dapper als hij is gaat hij Frederik helpen!
Tip! Dit boek is ook goed te gebruiken bij de verkeerseducatie!

 

Mede door de grote, kleurrijke en fantasie prikkelende illustraties is dit prentenboek zeer geschikt om in de kring voor te lezen. Ook hebben we allerlei lessuggesties passend bij het prentenboek samengevat in een pdf. Hier vind je suggesties op het gebied van de taalontwikkeling. Maar ook voor de werkles en spel- en gymles zijn hier ideeën te vinden. Download hier de lessuggesties.

Download hier de lessuggesties.

Ouders

 

Kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden.
Gezellig samen op de bank of lekker voor het slapen gaan.
Natuurlijk vertel ik niets nieuws wanneer ik zeg dat voorlezen goed voor de taalontwikkeling is. Maar voorlezen kan ook erg belangrijk zijn bij de emotionele ontwikkeling van je kind. Frederik ervaart in dit prentenboek gevoelens van vriendschap, zorgen voor elkaar, elkaar helpen maar ook bang zijn. Onderwerpen die na het voorlezen van dit boek misschien ook wel waardevol zijn om met je kind te bespreken.


Tip! De grote held in ons boek is: zebra. Hij helpt Frederik een drukke straat over te steken. Wellicht een mooi thema om te gebruiken wanneer je je kind iets wilt leren over oversteken.

 

 

“Frederik spin is haar favoriete boekje momenteel. Ze kent de tekst ver van buiten, ze vult me altijd aan als ik lees”.

 

Kinderen vinden het heerlijk om een verhaal vaker te horen. Ouders zullen merken dat wanneer een boek vaker voorgelezen wordt, het kind het verhaal zelf m.b.v. de illustraties zal gaan “lezen”.

 

Door mijn werk (onderwijs aan kleuters) heb ik heel veel geknutseld met kinderen.
Vind jij het ook leuk om te knutselen met je kind? Klik dan op de link en download allerlei leuke knutselideeën.

Leuke knutsel ideeën downloaden.

Kleurplaat

Klik op de link om de kleurplaat te downloaden en uit te printen.

Frederik wil dansen

Juffrouw Jansen
wil je met me dansen?
En neem dan gelijk
juffrouw Toos, juffrouw Klaartje en juffrouw Elisabeth mee
want ik heb acht armen in plaats van twee